Da køyr me

Turneringsstarten ble dessverre litt forsinket på fredag grunnet diverse tekniske problemer med 2 (!!) printere . Heldigvis har vi flere poteter i klubben med stor ekspertise på vrange printere, så det løste seg til slutt.

Ingen store overraskelser å rapportere om i hurtigsjakken. Mads Vestby-Ellingsen har tatt en oppskriftsmessig ledelse i Gruppe A med 3 strake seire. Torben Søraas og Martin Halsvik Larsen følger på de neste plassene med 2,5 poeng.

I Gruppe B har Håvard Eriksen Bech og Birk Sæther Rostad tatt føringen med full pott. Jørn Grønvold og Ronny S Melå følger på de neste plassene med 2,5 poeng. Alf Eivind Ryseth og Erlend Teigen Karlsen toppe Gruppe C med 3 poeng.

Aktuelle lenker:

LIVE hos Clono
Resultatlister
Bilder fra fredag

Praktisk informasjon før start

Med kun få dager igjen til årets turnering, er det på tide å dele litt praktisk informasjon med våre flotte gjester. Som de fleste har fått med seg vil årets turnering atter en gang spilles i Samfunnssalen, knappe 100 meter gange fra Sortland Hotell. Ta kontakt med oss eller hotellets personal hvis du ikke skulle klare å finne fram til spillestedet. Hotellet ligger ved hovedveien og flybussen stopper utenfor.

Hotellets gjester disponerer gratis parkeringsplasser bak hotellet. For de som bor annet sted, så er det gratis parkering like utenfor dørene til Samfunnssalen gjennom hele helgen.

Påmeldingsfrist og registrering

Fredag 24. september lukker vi elektronisk påmelding via Turneringsservice kl. 18.30. Påmelding etter dette skjer per telefon til Martin 40 38 27 60. Merk at vi stenger påmelding klokken 19.00. De som har betalt startkontingent på forhånd, trenger ikke registrere seg. Siste frist for oppmøte er klokken 19.30!

Startkontingent betales på følgende måte: (Husk å merk innbetaling på person det gjelder)

– Vipps: #32217 – Sortland Sjakklubb
– Bankkonto: 0532.06.35375

Kantine med de herligste retter

I Samfunnssalen vil vi holde Nord-Europas beste kantine åpen gjennom hele helgen. Der kan du kjøpe mat, drikke, snacks, frukt og diverse annet til svært hyggelige priser. På søndag vil det være mulig å kjøpe seg hjemmelaget pizza med salat. Vi aksepterer kontanter og betaling via Vipps.

Smittevernregler

Vi følger de nasjonale smittevernreglene som til en hver tid gjelder. Håndhilsing før og etter partiene utgår med høye kneløft. Det skal være godt med plass mellom bordene der vi spiller. Ellers oppfordrer vi deltakerne til å bruke sunn fornuft. Håndsprit, munnbind (for de som ønsker) vil være tilgjengelig i spillelokalene.

Program:

Fredag 24/9

19:00 Siste frist for påmelding
19:30 Siste frist for registrering
20:00 Runde 1
21:00 Runde 2
22:00 Runde 3

Lørdag 25/9

10:00 Runde 4
14:00 Pause
15:30 Runde 5

Søndag 26/9

09:00 Runde 6
13:30 Runde 7 (senest)
Premieutdeling snarest etter siste runde.

Clono – Livebrett

Så langt det er mulig, vil alle partier vises live på internett. Spillerne bruker nettbrett til notasjon. Det vil i tillegg være mulig å notere på ark, hvis ønskelig. Gjennomgang av Clono før første runde.

Spørsmål?

Kontakt oss gjerne!

Fjelltur for de sprekeste

Tradisjonen tro arrangeres det fjelltur for de tilreisende som har ankommet allerede torsdags kveld eller grytidlig fredag morgen. I år vil vi ta turen til Strandheia (647 moh) og turen vil ta omtrent 3 timer. Fjellet ligger på motsatt side av Sortlandsbrua, så det er nødvendig med transport. Vi kjører i samlet tropp, så de som ønsker å delta, må ta kontakt med Martin. Hver enkelt må selv huske å ta med turutstyr, spesielt er det viktig å ha gode fjellsko!

Avgang fra Sortland er beregnet til kl. 09.30, fredags morgen 24. sept.

Fra Strandheia er det en aldeles nydelig utsikt over kommunene (Andøya, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes) i Vesterålen. Vi satser på godt vær, selv om vi ikke kan gjøre så veldig mye med været.

En måned til start

En måned før start er det 65 påmeldte til 10. utgave av vår helgeturnering på Sortland. For de som fortsatt sitter på gjerdet, kan vi informere om at det er godt med plass til flere spillere. Spillelokalene er romslige og det vil være salg av bl.a. mat, drikke og annet snacks gjennom hele helgen.

Godt med spillere i alle 3 gruppene

Så langt er det 17 påmeldte i Gruppe A, med FM Gunnar Lund (2312), FM Joachim Solberg (2251) og Torben Søraas (2213) som de høyest ratede. Nevnte tre representerer hhv. Tromsø, Alta og Narvik.

I likhet med foregående år er det B-gruppen som blir den desidert største gruppen med spillere. Der er det per nå 32 påmeldte, med Michael W Fuglesang (1695), Ola Torstein Endresen (1690) og Rune Borøy (1681) som de tre høyest ratede. I Gruppe C er det 16 påmeldte, med Geirr Alèn Rasmussen som høyest rated.

Sosialt arrangement

Det ser ut til at vi får gjennomført et skikkelig sosialt arrangement i år, med fellesmiddag og sjakkquiz på lørdagskvelden. Hotellet har nylig åpnet ny restaurant som tilbyr de herligste grillretter. I tillegg har vår Quiz-Guro, Freddy M Johnsen, nøstet sammen masse sjakkspørsmål som han skal utfordre oss med utover kvelden.

Dette blir storveis!

Aktuelle lenker:

Påmelding hos Turneringsservice
Overnatting på Sortland hotell
Følg oss på facebook

Ola Torstein Endresen og Vinjar Hammari vinner gratis deltakeravgift

Som annonsert tidligere via hjemmesiden og facebook har vi hatt en liten konkurranse der de som hadde meldt seg på før 1. august var med i trekningen av gratis deltakeravgift. Mandag ettermiddag avholdt vi trekning, og de to heldige vinnerne ble Ola Torstein Endresen fra Sortland Sjakklubb og fjorårets vinner av B-gruppen, Vinjar Hammari fra Alta Sjakklubb. Vi gratulerer så meget!

Trekningen ble tatt opp på video og kan sees i sin helhet på facebook.

Over 60 sjakksultne spillere er påmeldt

Det er per dags dato hele 61 stykker påmeldte til årets turnering. Det er fantastisk flott å se at det er god påmelding i alle gruppene og at det er svært mange klubber representert på startlisten.

Høyest rangert i Gruppe A er FM Gunnar Lund (2312) fra Tromsø.

Årets turnering har fått nytt navn

Turneringsledelsen har bestemt seg for at årets turnering utgår fra Norges Grand Prix. Årsaken til det er de høye kostnadene som følger med NGP-statusen, og vi ser at det er svært få spillere fra Nord-Norge som hevder seg i NGP sammendraget.

Turneringen har i alle år hatt status som NGP, men alle de tusenlappene vi betaler hvert år går i liten grad til spillere bosatt i Nord-Norge. Hovedårsaken til det er at det arrangeres for få turneringer i vår landsdel til at spillerne får sjansen til å ta nok poeng for å hevde seg i de forskjellige klassene og sammendraget. Kanskje skulle klubbene i Nord-Norge gått sammen og arrangert en egen variant av NGP?

FDVhuset Blåbyen Open 2021 – Vinn gratis startkontingent

Siden vi har meldt oss ut av NGP, har vi måttet endre navn på turneringen til FDVhuset Blåbyen Open 2021. Forbundet tillater oss ikke å bruke “Grand Prix” i turneringsnavnet, derav navneendringen. Vi feirer navnebyttet med å gi bort to stk startkontingenter. For å være med i trekningen må du ha meldt deg på turneringen før 1. august. Vi trekker to heldige vinnere 2. august!

 

JA, MELD MEG PÅ ÅRETS TURNERING!

Middag & Sjakkquiz

I fjor ble det dessverre ikke noe sosialt i regi av arrangøren grunnet pandemien og smittevernreglene, men i år satser vi på at det lar seg gjennomføre! Det vil bli arrangert felles middag og sjakkquiz i hotellets restaurant (SULT Grill house) etter femte runde på lørdagskvelden.

Tidligere arrangement har vært svært populært blant turneringens deltakere, så vi håper flest mulig tar del i dette. Selve quizen vil foregå etter middagen, og de som ønsker å delta vil bli delt inn i lag på x antall stykker ut i fra antall deltakere. Quizen er gratis, men arrangøren vil selvsagt by på flotte premier til vinnerlaget!

På bildet ser vi vinnerne av quizen i 2019.
Fra venstre: Gunnar Lund, Torbjørn Valvåg, Frank Remman, Stein-Børre Remman og Joachim Solberg.

Alle partiene sendes LIVE

I likhet med foregående år vil vi benytte oss av Clono. Det betyr at alle partiene vil bli sendt live på det store internettet, slik at bestemor, venner og andre kjenninger kan følge med på turneringen fra godstolen sin hjemme, på hytta eller ute i parken hvis været tillater det.

Vi som arrangør har kun gode erfaringer med Clono, og med kyndig hjelp fra oppfinneren selv (Ole Kristian Valvåg) som vil være til stede, er vi trygge på at det også i år blir stor suksess. Er du ukjent med Clono? Ta en titt på hjemmesiden deres for mer informasjon. Spørsmål rundt bruken av Clono? Kontakt oss!